vineri, 23 martie 2012

Barladeni umiliti la Antena 3

Sa nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Sa vrem noi sânge, nu pamânt!
Când nu vom mai putea rabda,
Când foamea ne va rascula,
Hristosi sa fiti, nu veti scapa
Nici în mormânt!
 
Peste 5000 de locuitori au manifestat ieri la Barlad impotriva exploatarii gazelor de sist prin metoda fractionarii hidraulice.
Astazi, in timpul emisiunii La Ordinea Zilei cu moderatoarea Dana Grecu, cei doi invitati si-au permis sa duca in derizoriu speranta barladenilor.
Sorin Rosca Stanescu, ziarist cunoscut si proaspat politician, se intreba cum de s-au strans la miting 5.000 de oameni, cand Barladul are 15.000 de locuitori. Ii amintesc domnului Rosca Stanescu ca Barladul este unul dintre cele mai vechi asezari de pe aceste meleaguri, unde cultura si economia s-au impletit armonios, de unde au plecat invatati in cele mai mari orase din lume, iar tineretul este exportat in cele mai mari companii de software din USA si unde, conform unor surse oficiale, locuiesc peste 70.000 de locuitori.
Mircea Pascu a jicnit, cu nesimtire de politician versat, pe langa specialisti (nu doar doctorul in geologie Sava), multe mii de locuitori ai acestei zone defavorizate.
Ce politica s-a facut domnilor ieri la Barlad? S-a vorbit de Dumnezeu si de grija pentru ziua de maine. De faptul ca, impotriva vointei poporului, o gasca de politicieni ne vand linistea, sanatatea, viitorul si speranta.
Multi localnici mai au doar pamantul. Vremurile i-au saracit , iar daca raman fara pamant si apa, nu mai au nimic. Omul care nu mai are nimic de pierdut... este periculos, domnilor! Asta ar fi trebuit sa stiti deja.
De obicei, ideiile de la Antena 3 imi veneau ca o manusa. Iar Dana Grecu si Radu Tudor au avut o reactie intarziata si foarte timida astazi. Ati obosit? Dana? Radu?

Inchid televizorul cu un gust amar astazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu